Podsumowanie Kampanii "Dobry przepis na bezpieczeństwo"
Autor: MGMiło nam poinformować, że w ramach kampanii „Dobry przepis na bezpieczeństwo” program prewencyjno-kontrolny ukończyło 7 przedsiębiorców.
Przedstawiciele zakładów, których działalność obejmuje: ubój zwierząt, przetwarzanie i konserwowanie mięsa oraz produkcję wyrobów z mięsa, w tym wyrobów z mięsa drobiowego uczestniczyli w szkoleniach specjalistycznych.
Następnie korzystając z „Listy kontrolnej z komentarzem”, przeprowadzono samokontrolę warunków pracy w swoich zakładach, dostosowując je do obowiązujących przepisów.
Kolejnym etapem programu były kontrole sprawdzające przeprowadzane przez inspektorów pracy.
Zaświadczenia o ukończeniu programu otrzymali:
- Zakład Masarski Spółka jawna Bożena Dariusz Gwizdała
- Zakład Produkcyjny Wyrobów Masarskich i Wędlin Marian Raguza
- Zakład Masarski Usługowo-Wytwórczy Andrzej Baryła
- Spółdzielnia Rolników Indywidualnych "ROLNIK"
- Kazimierz Przybysz Skup i Ubój Zwierząt oraz Przetwórstwo, Handel i Usługi
- Zakład Przetwórstwa Mięsnego Danuta Żbikowska i Krzysztof Żbikowscy
- Agno Sp. z o. o.